čtvrtek 29. dubna 2010

Dvě telátka zmizela z ohrady



Nedávno jsem tu psal o krádeži plastového telete. Nyní jde již o živý dobytek. Dvě telátka ukradl zloděj někdy v tomto týdnu z volně přístupné ohrady v Norberčanech u Moravského Berouna. Škoda je dvacet tisíc korun.
Možná by se policie mohla zaměřit na restaurace v blízkém okolí, zda některá z nich nebude v nejbližší době nabízet poctivý wienerschnitzel.
(ilustrační foto)

Na ruletu s kladivem



Složité hledání systému,jak doběhnout rulety, popřípadě rafinované podvody geniální mozků jsou minulostí - tedy alespoň v Olomouci. Tam totiž nyní frčí kladivo, nebo jiný nástroj hrubé síly. Dva neznámí „hráči“ totiž v noci na středu poškodili kopuli na ruletě v herně na třídě Svobody a manipulovali kuličkou tak úspěšně, že si přišli na devětačtyřicet tisíc korun.
(ilustrační foto)

úterý 27. dubna 2010

Tohle je ale zvláštní trestný čin...



V době od konce ledna do tohoto pondělí hledala, četla a následně přeposílala zprávy z manželova mobilu pětatřicetiletá žena z Olomouce. „Činila tak bez jeho vědomí, čímž se dopustila trestného činu porušení tajemství dopravovaných zpráv. Ženě hrozí až dva roky vězení,“ informoval Michal Pižurin z olomoucké policie.
(ilustrační foto)

pondělí 26. dubna 2010

S pistolí na plavčíka



Olomoucký aquapark není starý ani jeden rok a zdá se, že to tam bude někdy pěkně „vostrý“. V neděli večer se tam pohádal plavčík s mužem, který měl společně se svým kumpánem nerespektovat pravidla při používání atrakcí v aquaparku.
Najednou vytáhl dvacetiletý zobák pistoli a s prstem na spoušti mířil plavčíkovi na břicho. Pak jej zbraní praštil do obličeje a čtyřiadvacetiletému plavčíkovi roztrhl horní ret. Následně mladík, který se nejspíš považuje za nějakého lokálního mafiánského bosse, nasedl do červené Alfy Romeo a společně s dvěma muži a jednou ženou odjel.
Za nebezpečné ohánění se pistolí hrozí násilníkovi tři roky vězení.
(ilustrační foto)

pátek 23. dubna 2010

Dezorientovaný muž stál po krk ve vodě



Pátrání po muži proběhlo ve čtvrtek v Uničově. Vše začalo ve tři hodiny odpoledne. „Na služebně městské policie jedna paní oznámila, že v nedaleké ulici Dr. Beneše se pohybuje muž oděný pouze ve spodním prádle. Strážníci okamžitě na místo vyrazili, ale nikoho nezastihli. Od svědků se dozvěděli, že muž ve spodním prádle tam skutečně byl, působil zmateně a šel směrem do parku,“ uvedl velitel uničovských strážníků František Opletal.
Po půlhodinovém pátrání jej objevili, jak stojí uprostřed jednoho z rybníků v městském parku s vodou až po krk. „Po několika žádostech sám z vody vylezl, ale vůbec nekomunikoval, pouze přikyvoval na položené otázky,“ informoval Opletal. Podchlazeného muže odvezla záchranná služba do šternberské nemocnice.
(ilustrační foto)

Z mléčného baru zmizelo tele



Milovník velkých modelů hovězího nejspíš řádil v noci z úterý na středu před supermarketem Tesco v Olomouci. U výdejního automatu mléčného baru totiž ukradl model telete za deset tisíc korun, který byl pevně přinýtován k zemi.
(ilustrační foto)

pondělí 19. dubna 2010

Skoro čtyři promile a koleje místo postele



Totálně namol byl devětadvacetiletý chlápek, kterého objevil ve středu 14. dubna v noci výpravčí na přerovském nádraží, jak se válí v kolejišti.

Přivolaní policisté u něj v dechu naměřili neuvěřitelných 3,72 promile alkoholu. Tímto výkonem se onen mladý muž, který nebyl schopen jakéhokoliv pohybu, komunikace, nebo dokonce chůze, stal aktuální lídrem alkoholického žebříčku Prďácké kroniky.

Příběh končí stručně a jasně. Muž byl odvezen na olomouckou záchytku, aby vystřízlivěl.
(ilustrační foto)