čtvrtek 10. června 2010

Uvěřila podvodnému mailu v angličtině, zablokovali jí účet



Máme tady dalšího kandidáta na titul Hloupý odbrušovač. Tentokrát jde o třiatřicetiletou ženu, která v sobotu dostala anglicky psaný mail, jenž požadoval vyplnění osobních údajů včetně hesla k jejímu účtu. Mail varoval, že pokud tak neučiní, bude její účet zablokován. „Žena v domnění, že se jedná o mail zaslaný administrátorem, vyplnila uvedené údaje a mail odeslala,“ uvedla olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.
Důvěřivá žena v úterý zjistila, že je její účet zablokován a někdo z něj posílá jejím jménem přátelům maily s žádostí o půjčku peněz. „Žena podala trestní oznámení na neznámého pachatele,“ informovala Štrbáková. Policisté věc šetří jako trestný čin neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací, za což může jít pachatel až na jeden rok do vězení. „Majetková škoda nevznikla,“ dodala mluvčí.
(ilustrační foto)

pondělí 7. června 2010

Za volant, zařadit za jedna a tradááá. Co na tom, že jsem totálně pod parou



Prďácká kronika má tu čest představit nového velitelokapitána opilců. V sobotu odpoledne zastavili policisté v Lukové na Přerovsku řidiče, dali mu dýchnout a asi se nestačili divit. Přístroj jim ukázal 4,05 promile alkoholu v dechu. Podle policejní mluvčí šofér opakovanou zkoušku odmítl.

Devětatřicetiletý řidič byl tedy odvezen do přerovské nemocnice na vyšetření a nejspíš i vystřízlivění. V současnosti je bez řidičáku a hrozí mu až jeden rok natvrdo.