úterý 10. srpna 2010

Chtěl vzít kabelku, hnala ho svinským krokem



Tvrdě narazil jednašedesátiletý muž, jemuž se zalíbila kabelka, kterou u sebe měla o čtyři roky mladší žena. Ve vestibulu přerovského nádraží přistoupil k vyhlédnuté oběti zezadu, tašku jí vytrhl a dal se na útěk směrem k Husově ulici. To ještě netušil, jak krutě se přepočítal. Okradená žena se nedala a u východu zloděje dostihla. Začala se s ním o svou kabelku přetahovat, pachatel tašku pustil a vyběhl ven. Tam však narazil na procházející policejní hlídku. Té už neutekl a za krádež mu hrozí až dva roky za mřížemi.
Chladnokrevnost a pohotovost téměř okradené ženy oceňujeme. Stává se naším kandidátem na cenu Statečný Radek.
(ilustrační foto)

středa 4. srpna 2010

Opilec v chatě nejdřív pojedl něco sladkého, a pak si dal šlofíka



Spícího lupiče zadrželi v pondělí v noci v rekreační chatce ve Lhotce na Přerovsku policisté. Pětapadesátiletý muž vypáčil okenici, vlezl dovnitř a snědl tam cukrovinky za pětadvacet korun. Pak ulehl do postele a usnul.
Na nezvyklý pohyb v sousední chatě upozornil jiný chatař, který zavolal policii. Výtečník byl notně opilý (naměřili mu 2,39 promile alkoholu v dechu), takže skončil na záchytce.
Spícímu zloději hrozí za krádež a porušování domovní svobody tříletý žalář.
Vzhledem k netradičnímu přístupu ke zločinu si tento muž vysloužil nominaci na titul Hloupý odbrušovač.
(ilustrační foto)

Kradl auto, nevšiml si zpátečky a narval to do zdi



Nešikovný zloděj dostal v úterý dopoledne na olomoucké ulici Profesora Fuky zálusk na Škodu Superb. Pachatel poškodil zámek vstupních dveří do společné domovní garáže. Zde vytrhl zámek levých předních dveří. V autě poškodil spínací skříňku, zamykání řadící páky a vozidlo nastartoval. Zatím vše probíhalo jako z učebnice. Přišla ale chvíle odjezdu.
Zloděj nejspíš nevšiml, že je zařazená zpátečka a narazil do zadní stěny garáže, do níž tažným zařízením vyboural díru. Auto nechal na místě a utekl. Majiteli vznikla škoda 2 300 korun.
Zloduch, který neví, kde má škodovka zpátečku si vysloužil nominaci na titul Hloupý odbrušovač.
(ilustrační foto)

pondělí 2. srpna 2010

Ukradl, uvízl, utekl



Sílu bahna zřejmě podcenil zloděj, kterému se zachtělo traktoru. Ten stál na poli zvaném Velké Olší ve Skrbni. Zločinec z traktoru nejprve odpojil vlečku. Se strojem, k němuž bylo ještě zapojeno sběrné zařízení, vyrazil přes pole okurek směrem k Hynkovu.

Právě poškození onoho přídavného stroje na sběr okurek v kombinaci s podmáčenou půdou je na vině, že traktor zapadl a stal se nepojízdným. Jelikož je pachatel stále neznámý, mám za to, že je na útěku (možná ve směru na Hynkov). Škoda, kterou na traktoru, poli a okurkách způsobil je 600 tisíc korun.

Neznámý zločinný zemědělec si za svou zpackanou krádež zasloužil nominaci na cenu Hloupý odbrušovač.
(ilustrační foto)