pátek 17. prosince 2010

Jeden spící opilec se dusil protézou, další opilá žena vstala a odešla



Starší muž ležel ve čtvrtek 16. prosince po deváté večer na chodníku u křižovatky ulic Dukelská a Plzeňská v Uničově. „Strážníci se jej v sedmnáctistupňovém mrazu snažili marně probudit. Zavolali tedy sanitku a ve spolupráci se zdravotníky muže probrali,“ informoval Marek Juráň, tiskový mluvčí uničovské radnice.
Vděčnosti se však strážníci a záchranáři nedočkali. „Muž se začal chovat agresivně, všechny urážel, odmítal vyšetření a nechtěl prokázat svou totožnost. Na pomoc tedy přijela i hlídka republikové policie, jež muže převezla na služebnu,“ sdělil Juráň. Útočné chování postaršího muže pokračovalo i tam. „Během zjišťování totožnosti byli policisté i strážníci neustále zasypáváni přívalem nadávek, a dokonce se dočkali obvinění z krádeže peněženky,“ řekl velitel uničovských strážníků František Opletal. Peněženku měl muž celou dobu v zadní kapse kalhot.
Po chvíli muže přemohl spánek, jenže se začal dusit. Policisté mu z krku vytáhli zapadlou zubní protézu a zavolali sanitku. Zdravotníci jej následně odvezli do šternberské nemocnice.
Obdobný případ řešili strážníci o několik hodin později na Masarykově náměstí. Hlídka strážníků narazila na zjevně opilou ženu, která ležela na chodníku. „Tato žena ale normálně komunikovala. Strážníkům sdělila, že není zraněna a na místě je jen krátkou chvíli, aby si odpočinula. Následně vstala a odešla,“ uvedl Opletal.

Žádné komentáře:

Okomentovat