středa 8. prosince 2010

Neukradnutelné kolo



Hrozbou všech zlodějů kol je proděkan olomoucké Filosofické fakulty Petr Bilík. Tomu se už dvakrát podařilo chytit zloděje svého vlastního kola. Poprvé to bylo přímo při činu. Přibližně před šesti lety si jeho bicykl vyhlédl soused. „Přišel jsem do sklepa a on ho už měl vytažené ven a za rohem opřené o zeď,“ řekl Bilík.
Podruhé mu stejné kolo ukradli na konci října. Druhý den však šel Bilík centrem Olomouce a v dálce zahlédl muže, jak vychází z baru s jeho kolem, nasedá na něj a odjíždí. Přibližně na úrovni Divadla hudby se Petr Bilík sprintem vydal směrem k obchodnímu domu Koruna, tam zloděje ztratil z očí, instinktivně se tedy vydal směrem ke kinu Metropol. „Na poslední chvíli jsem jej zahlédl, jak zachází s kolem do dvora. Chytl jsem po kole s tím, že je moje a on utekl,“ popsal závěr honičky Bilík.
Kolem zrovna projížděla policejní hlídka, které Bilík nahlásil, co se stalo, pak na své kolo nasedl a odjel na schůzi. Za svůj hrdinský výkon a sprinterské schopnosti uděluji Petru Bilíkovi čestný titul Prďácké kroniky Statečný Radek.
(foto: Petr Bilík)

Žádné komentáře:

Okomentovat